Dasar Pertahanan Negara

Tempoh Masa : 01 Oktober - 31 Disember 2016


Adakah Angkatan Tentera Malaysia perlu terlibat secara lebih aktif di peringkat antarabangsa seperti sebagai pasukan pengaman Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu?(*)

Invalid Input

Adakah perlu Angkatan Tentera Malaysia terlibat di dalam latihan ketenteraan dengan negara-negara jiran dan luar rantau ASEAN secara lebih aktif?(*)

Invalid Input

Adakah hubungan Angkatan Tentera Malaysia dengan masyarakat perlu dipertingkatkan lagi melalui kerja-kerja kemasyarakatan dan juga program pembangunan di kawasan desa atau pendalaman?(*)

Invalid Input

Sekiranya anda mempunyai pandangan/idea/cadangan, sila masukkan di ruangan ini

Invalid Input

Captcha(*)
Captcha

Invalid Input

×

  • Tatacara pemakaian pelawat Kementerian Pertahanan Malaysia

  • PERHEBAT menawarkan Skim Pembiayaan Mikro Usahawan Veteran ATM sehingga RM50,000.00. Untuk maklumat lanjut layari www.perhebat.net.my atau hubungi 03-6156 9412 sambungan 212/272

  • Sila klik di sini untuk makluman berkenaan tender.

×

Transformasi Nasional 2050 atau TN50 adalah satu usaha untuk membentuk masa depan Malaysia bagi tempoh 2020 hingga 2050. Dari sebuah negara maju, kita harus menyasar untuk menjadi antara negara teratas di tangga dunia dalam ekonomi, kesejahteraan rakyat dan inovasi.

Sasaran ini harus diisi dan diberi makna oleh warga Malaysia sendiri. Ayuh, marilah kita berkongsi pendapat dan idea serta menetapkan matlamat bersama ke arah masa hadapan Negaraku. Bersama kita satukan minda dan harapan.

Apakah aspirasi anda untuk Pertahanan Negara di tahun 2050?
Invalid Input

Jantina
Invalid Input

Umur
Invalid Input

Kaum
Invalid Input

Captcha(*)
CaptchaInvalid Input