Berita Terkini

berita

Eksesais AMAN YOUYI 3/2016

Kuala Lumpur - 24 November 2016

Menteri Pertahanan, Dato' Seri Hishammuddin Tun Hussein meninjau Eksesais AMAN YOUYI 3/2016 (Latihan Gabungan bersama ketenteraan melibatkan ATM &

The Chinese People Liberation Army (PLA) yang bertemakan Humanitarian Assistance and Disaster Relief) bertempat di Paya Indah Wetlands, Dengkil, Selangor.

Ia merupakan lanjutan daripada Eksesais yang telah dilaksanakan pada tahun lalu yang dikenali sebagai Eksesais Peace and Friendship. Tujuan penganjuran Eksesais ini adalah bagi mengukuhkan kerjasama pertahanan antara Malaysia dan China serta meningkatkan lagi keupayaan dalam melaksanakan operasi bantuan kemanusiaan serta menentukan Standard Operating Procedures (SOP) bagi operasi gabungan bersama.

Turut hadir ialah pegawai tinggi tentera, pegawai kanan awam serta tentera Kementerian Pertahanan Malaysia dan China.

Cetak Emel

ATM
TDM
TLDM
TUDM

Kementerian Pertahanan Malaysia

Jalan Padang Tembak
50634 Kuala Lumpur
MALAYSIA
(60)3-2059 8400
(60)3-2691 4163
portal[at]mod[dot]gov[dot]my

Hak Cipta @ 2018 KEMENTERIAN PERTAHANAN MALAYSIA | Paparan terbaik menggunakan pelayar Internet Explorer 11 ke atas, Mozilla Firefox dan Chrome

Kemaskini Terakhir : Isnin, 14 Mei 2018.
×

Transformasi Nasional 2050 atau TN50 adalah satu usaha untuk membentuk masa depan Malaysia bagi tempoh 2020 hingga 2050. Dari sebuah negara maju, kita harus menyasar untuk menjadi antara negara teratas di tangga dunia dalam ekonomi, kesejahteraan rakyat dan inovasi.

Sasaran ini harus diisi dan diberi makna oleh warga Malaysia sendiri. Ayuh, marilah kita berkongsi pendapat dan idea serta menetapkan matlamat bersama ke arah masa hadapan Negaraku. Bersama kita satukan minda dan harapan.

Apakah aspirasi anda untuk Pertahanan Negara di tahun 2050?
Invalid Input

Jantina
Invalid Input

Umur
Invalid Input

Kaum
Invalid Input

Captcha(*)
CaptchaInvalid Input