PORTAL RASMI

KEMENTERIAN PERTAHANAN

MALAYSIA

30 YEARS
In The
DEFENCE SHOW BUSINESS

Berita Terkini

SEMATAN-12 Februari 2017

Apabila pemimpin tertinggi MinDef dan ATM turun padang merealisasikan ungkapan "Tentera dan Rakyat Berpisah Tiada", sempena Program Jiwa Murni ATM di Kg Pueh, Sematan, Sarawak anjuran Pemerintahan Medan Timur TD telah menjadikan ianya suatu pendekatan terbaik MinDef/ATM dalam aktiviti kemasyarakatan yang mengakrabkan lagi jalinan mesra dengan penduduk tempatan.

Kehadiran YB Dato' Sri Mohd Johari bin Baharum, Timbalan Menteri Pertahanan diiringi YBhg. Dato' Sri Abdul Rahim bin Mohamad Radzi, Ketua Setiausaha Kementerian Pertahanan, Panglima Tentera Darat dan Panglima Tentera Udara serta Panglima Medan Timur dan Panglima 1 Div; menjadikan program ini suatu ruang terbaik bagi pemimpin tertinggi MinDef/ATM mendekati masyarakat tempatan.

Pengumuman

 • PERHEBAT menawarkan Skim Pembiayaan Mikro Usahawan Veteran ATM sehingga RM50,000.00. Untuk maklumat lanjut layari www.perhebat.net.my atau hubungi 03-6156 9412 sambungan 212/272

  Selanjutnya

 • Tatacara pemakaian pelawat Kementerian Pertahanan Malaysia

  Selanjutnya

 • Makluman Tender

  Sila klik di sini untuk makluman berkenaan tender.

   

  Selanjutnya

Facebook
Instagram
Youtube
Twitter
Borang
Contact
RSS
Feedback
Mobile

ATM
TDM
TLDM
TUDM

Kementerian Pertahanan Malaysia

Jalan Padang Tembak
50634 Kuala Lumpur
MALAYSIA
(60)3-2059 8400
(60)3-2691 4163
portal[at]mod[dot]gov[dot]my
 
Kemaskini Terakhir pada : 16/01/2018
×

Transformasi Nasional 2050 atau TN50 adalah satu usaha untuk membentuk masa depan Malaysia bagi tempoh 2020 hingga 2050. Dari sebuah negara maju, kita harus menyasar untuk menjadi antara negara teratas di tangga dunia dalam ekonomi, kesejahteraan rakyat dan inovasi.

Sasaran ini harus diisi dan diberi makna oleh warga Malaysia sendiri. Ayuh, marilah kita berkongsi pendapat dan idea serta menetapkan matlamat bersama ke arah masa hadapan Negaraku. Bersama kita satukan minda dan harapan.

Apakah aspirasi anda untuk Pertahanan Negara di tahun 2050?
Invalid Input

Jantina
Invalid Input

Umur
Invalid Input

Kaum
Invalid Input

Captcha(*)
CaptchaInvalid Input