Berita Terkini

Kunjungan MPP UniMAP sempena Program Kembara Ilmu di Wisma Perwira ATM

KUALA LUMPUR - 13 Februari 2017

Timbalan Menteri Pertahanan, YB Dato' Sri Mohd Johari bin Baharum telah menghadiri Program Kembara Ilmu Majlis Perwakilan Pelajar UniMAP di Wisma Perwira ATM, Kementerian Pertahanan Malaysia yang turut dihadiri oleh Timb. Naib Caunselor (Hal Ehwal Pelajar Dan Alumni) UniMAP YBhg Prof. Madya Dr. Mohd Fo'ad bin Sakdan, Dekan Hal Ehwal Pelajar Dan Alumni UniMAP, Prof Madya Razli bin Ahmad dan Ketua Penolong Setiausaha BDPS, Kementerian Pertahanan, Encik Sahipulhijaiman bin Sulaiman.

YB Dato' Sri Mohd Johari bin Baharum berkata, 

"Sebagai pelajar perlu ada pertimbangan yang sewajarnya dalam membuat keputusan dan sentiasa membuat rujukan serta mendapat maklumat dari sumber yang betul. Tingkatkan semangat bersatu-padu serta toleransi dikalangan pelajar," 

 

Beliau juga turut menekankan bahawa para pelajar diingatkan supaya menggunakan peluang sebaik mungkin untuk belajar bersungguh-sungguh dan sentiasa memikirkan hala tuju di masa depan. Selain itu, generasi muda pada hari ini perlu lebih berfikiran terbuka dalam memastikan sumber maklumat yang diterima adalah sahih dan betul.

×