Perutusan Panglima Angkatan Tentera

Assalamualaikum W.B.T. dan Salam Sejahtera.

Saya mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan syabas atas kesinambungan Portal Rasmi MinDef. Saya berasa gembira kerana ATM turut komited ke arah mengaplikasi kemajuan Teknologi Maklumat dan Komunikasi yang dinamik dan canggih pada hari ini menerusi portal ini. Saya percaya bahawa sejak ianya dilancarkan, pelbagai maklumat dan berita berkaitan ATM telah dapat dikongsi bersama dalam komuniti MinDef serta pihak luar. Justeru, adalah menjadi harapan saya agar maklumat dan berita semasa sama ada tentang peranan dan tugas, hal-ehwal mahupun aktiviti ATM akan dimanfaatkan dengan optimum sesuai dengan matlamat pewujudan medium tersebut.

Pada masa yang sama, suka saya menyeru ketiga-tiga cabang ATM agar meneruskan sokongan padu kepada portal ini dengan menyalurkan berita dan maklumat terkini serta memberi maklum balas bagi setiap pertanyaan atau komen dengan berhemah, tepat dan pantas. Saya percaya bahawa hasilnya akan turut menaikkan imej dan reputasi ATM di mata pihak umum di samping memelihara keyakinan semua pihak terhadap komitmen berterusannya sebagai perisai negara serta penyumbang kepada keselamatan dan kestabilan serantau.

Akhir kata, saya berharap agar portal ini akan memartabatkan lagi tahap profesional, integriti dan ketelusan sistem penyebaran maklumat MinDef demi kebaikan kita bersama. Semoga platform signifikan ini merapatkan hubungan baik, kesepaduan dan kerjasama antara ATM dengan rakan-rakan dari MinDef serta pihak luar dan sekali gus menyokong aspirasi gagasan 1Malaysia.

Wabillahitaufik Walhidayah Wassalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh

YM JENERAL TAN SRI RAJA MOHAMED AFFANDI BIN RAJA MOHAMED NOOR
Panglima Angkatan Tentera

Demo

Kementerian Pertahanan

Jalan Padang Tembak
50634 Kuala Lumpur
MALAYSIA

(60)3-2059 8400
(60)3-2691 4163
portal[at]mod[dot]gov[dot]my

×