MAJLIS IKRAR KEMENTERIAN PERTAHANAN : PERTEGUH NEGARAKU

Kuala Lumpur, 12 April 2018 - Majlis Ikrar Kementerian Pertahanan : Perteguh Negaraku yang disempurnakan oleh Menteri Pertahanan, Dato' Seri Hishammuddin Tun Hussein di Wisma Perwira ATM.

Majlis ini adalah tanda sokongan seluruh keluarga Kementerian Pertahanan bagi menyokong hala tuju yang direncanakan berpandukan enam teras di bawah Hala Tuju Kementerian Pertahanan. Ianya menzahirkan komitmen Kerajaan dalam mempertahankan kedaulatan negara dan kesejahteraan rakyat.

Turut hadir dalam majlis ini Panglima Angkatan Tentera, YM Jen Tan Sri Raja Mohamed Affandi Raja Mohamed Noor; Ketua Setiausaha Kementerian Pertahanan, Dato' Sri Abdul Rahim Mohamad Radzi; Panglima-panglima Perkhidmatan, Pegawai-Pegawai Kanan ATM dan Awam Kementerian Pertahanan.

Cetak Emel

 
ATM
TDM
TLDM
TUDM

Kementerian Pertahanan Malaysia  

Jalan Padang Tembak
50634 Kuala Lumpur
MALAYSIA
(60)3-2059 8400
(60)3-2691 1757
portal[at]mod[dot]gov[dot]my
 
 
 

Hak Cipta @ 2018 KEMENTERIAN PERTAHANAN MALAYSIA | Paparan terbaik menggunakan pelayar Internet Explorer 11 ke atas, Mozilla Firefox dan Chrome

Kemaskini Terakhir : Rabu, 16 Januari 2019.

Transformasi Nasional 2050 atau TN50 adalah satu usaha untuk membentuk masa depan Malaysia bagi tempoh 2020 hingga 2050. Dari sebuah negara maju, kita harus menyasar untuk menjadi antara negara teratas di tangga dunia dalam ekonomi, kesejahteraan rakyat dan inovasi.

Sasaran ini harus diisi dan diberi makna oleh warga Malaysia sendiri. Ayuh, marilah kita berkongsi pendapat dan idea serta menetapkan matlamat bersama ke arah masa hadapan Negaraku. Bersama kita satukan minda dan harapan.

Apakah aspirasi anda untuk Pertahanan Negara di tahun 2050?
Invalid Input

Jantina
Invalid Input

Umur
Invalid Input

Kaum
Invalid Input

Captcha(*)
CaptchaInvalid Input