MESYUARAT KE-41 JAWATANKUASA AM SEMPADAN MALAYSIA - INDONESIA

Bali, Indonesia, 15 November 2018 - Menteri Pertahanan, YB Mohamad bin Sabu menghadiri Mesyuarat ke-41 Jawatankuasa Am Sempadan Malaysia - Indonesia, General Border Committe Malaysia - Indonesia (GBC MALINDO) yang di pengerusikan bersama Menteri Pertahanan Republik Indonesia, TYT Jen (B) Ryamizard Ryacudu.

GBC Malindo merupakan mesyuarat dua hala yg diadakan setiap tahun secara bergilir-gilir antara Malaysia & Indonesia. Kedua-dua Menteri Pertahanan juga membincangkan secara khusus usaha-usaha ke arah meningkatkan tahap keselamatan di kawasan sempadan yang akan menjurus kepada peningkatan tahap sosio-ekonomi dan memperbaiki taraf hidup demi kesejahteraan rakyat di sempadan kedua-dua negara.

Cetak Emel

 
ATM
TDM
TLDM
TUDM

Kementerian Pertahanan Malaysia  

Jalan Padang Tembak
50634 Kuala Lumpur
MALAYSIA
(60)3-2059 8400
(60)3-2691 1757
portal[at]mod[dot]gov[dot]my
 
 
 

Hak Cipta @ 2018 KEMENTERIAN PERTAHANAN MALAYSIA | Paparan terbaik menggunakan pelayar Internet Explorer 11 ke atas, Mozilla Firefox dan Chrome

Kemaskini Terakhir : Isnin, 18 Februari 2019.

Transformasi Nasional 2050 atau TN50 adalah satu usaha untuk membentuk masa depan Malaysia bagi tempoh 2020 hingga 2050. Dari sebuah negara maju, kita harus menyasar untuk menjadi antara negara teratas di tangga dunia dalam ekonomi, kesejahteraan rakyat dan inovasi.

Sasaran ini harus diisi dan diberi makna oleh warga Malaysia sendiri. Ayuh, marilah kita berkongsi pendapat dan idea serta menetapkan matlamat bersama ke arah masa hadapan Negaraku. Bersama kita satukan minda dan harapan.

Apakah aspirasi anda untuk Pertahanan Negara di tahun 2050?
Invalid Input

Jantina
Invalid Input

Umur
Invalid Input

Kaum
Invalid Input

Captcha(*)
CaptchaInvalid Input