SERAH TERIMA TUGAS KETUA EKSEKUTIF MIDAS

Kuala Lumpur, 9 Januari 2019 - Ketua Setiausaha Kementerian Pertahanan, Dato' Halimi bin Abd Manaf hadir menyaksikan acara serah terima tugas oleh Leftenan Jeneral Dato' Suhaimi bin Hj Mohd Zuki kepada Laksamana Madya Dato' Ganesh Navaratnam yang dilantik sebagai Ketua Eksekutif MiDAS yang baru hari ini. 

Turut berlangsung di majlis yang sama adalah serah terima tugas Panglima Angkatan Bersama di antara Laksamana Madya Dato' Syed Zahiruddin Putra bin Syed Osman kepada Leftenan Jeneral Dato' Suhaimi bin Hj Mohd Zuki yang telah disaksikan oleh Panglima Angkatan Tentera (PAT), Jeneral Tan Sri Dato' Seri Panglima Zulkifli bin Zainal Abidin. Hadir bersama, Panglima Tentera Darat, Jeneral Dato’ Seri Panglima Hj Ahmad Hasbullah bin Hj Mohd Nawawi, Panglima Tentera Laut, Laksamana Datuk Mohd. Reza Mohd. Sany, Panglima Tentera Udara, Jeneral Tan Sri Dato' Sri Hj Affendi bin Buang TUDM, Pegawai-pegawai Kanan Markas Angkatan Bersama serta MiDAS.

Cetak Emel

 
ATM
TDM
TLDM
TUDM

Kementerian Pertahanan Malaysia  

Jalan Padang Tembak
50634 Kuala Lumpur
MALAYSIA
(60)3-2059 8400
(60)3-2691 1757
portal[at]mod[dot]gov[dot]my
 
 
 

Hak Cipta @ 2018 KEMENTERIAN PERTAHANAN MALAYSIA | Paparan terbaik menggunakan pelayar Internet Explorer 11 ke atas, Mozilla Firefox dan Chrome

Kemaskini Terakhir : Rabu, 16 Januari 2019.

Transformasi Nasional 2050 atau TN50 adalah satu usaha untuk membentuk masa depan Malaysia bagi tempoh 2020 hingga 2050. Dari sebuah negara maju, kita harus menyasar untuk menjadi antara negara teratas di tangga dunia dalam ekonomi, kesejahteraan rakyat dan inovasi.

Sasaran ini harus diisi dan diberi makna oleh warga Malaysia sendiri. Ayuh, marilah kita berkongsi pendapat dan idea serta menetapkan matlamat bersama ke arah masa hadapan Negaraku. Bersama kita satukan minda dan harapan.

Apakah aspirasi anda untuk Pertahanan Negara di tahun 2050?
Invalid Input

Jantina
Invalid Input

Umur
Invalid Input

Kaum
Invalid Input

Captcha(*)
CaptchaInvalid Input