TLDM Bantu Waris Anggota Paskal Maut Terkena Letupan

Kementerian Pertahanan melalui Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) telah menerima laporan dan mengesahkan seorang anggotanya dari Pasukan Khas Laut (PASKAL), meninggal dunia dipercayai terkena letupan pada 6 Februari 2019 di Setiu, Terengganu.

Melalui laporan yang diterima, ketika kejadian anggota TLDM tersebut sedang bercuti di kampung halaman dan dilaporkan meninggal ketika aktiviti mencari ikan di Sungai Pangkalan Merbau, Setiu.

Sehubungan itu, TLDM telah menyalurkan bantuan awal kepada waris Allahyarham bagi urusan pengurusan jenazah sementara meneliti bantuan yang sewajarnya berdasarkan kelayakan seseorang anggota.  

Kementerian Pertahanan dan ATM komited untuk menjaga kebajikan dan kesejahteraan setiap anggota ATM.
 
Kementerian Pertahanan juga menyerahkan keseluruhan proses siasatan kes tersebut kepada pihak PDRM bagi menentukan punca kematian dan apa-apa perkara lain yang berkait kematian Allahyarham.

Cetak Emel

 
ATM
TDM
TLDM
TUDM

Kementerian Pertahanan Malaysia  

Jalan Padang Tembak
50634 Kuala Lumpur
MALAYSIA
(60)3-2059 8400
(60)3-2691 1757
portal[at]mod[dot]gov[dot]my
 
 
 

Hak Cipta @ 2018 KEMENTERIAN PERTAHANAN MALAYSIA | Paparan terbaik menggunakan pelayar Internet Explorer 11 ke atas, Mozilla Firefox dan Chrome

Kemaskini Terakhir : Isnin, 18 Februari 2019.

Transformasi Nasional 2050 atau TN50 adalah satu usaha untuk membentuk masa depan Malaysia bagi tempoh 2020 hingga 2050. Dari sebuah negara maju, kita harus menyasar untuk menjadi antara negara teratas di tangga dunia dalam ekonomi, kesejahteraan rakyat dan inovasi.

Sasaran ini harus diisi dan diberi makna oleh warga Malaysia sendiri. Ayuh, marilah kita berkongsi pendapat dan idea serta menetapkan matlamat bersama ke arah masa hadapan Negaraku. Bersama kita satukan minda dan harapan.

Apakah aspirasi anda untuk Pertahanan Negara di tahun 2050?
Invalid Input

Jantina
Invalid Input

Umur
Invalid Input

Kaum
Invalid Input

Captcha(*)
CaptchaInvalid Input