MENHAN MERIAHKAN RUMAH TERBUKA AIDILFITRI TENTERA DARAT

Kuala Lumpur, 15 Jun 2019 – Menteri Pertahanan, YB Mohamad bin Sabu meluangkan masa menghadiri Majlis Sambutan Hari Raya Aidilfitri Tentera Darat 2019 di Kem Perdana Sungai Besi, Kuala Lumpur pada Sabtu.

Pada majlis ini, Tentera Darat selaku penganjur telah menonjolkan konsep Hari Raya di Perbatasan sejajar dengan fokus Tentera Darat pada tahun ini iaitu Latihan dan Penjajaran. Seramai lebih 8,000 ribu jemputan terdiri daripada warga Tentera Darat, veteran, awam, mantan-mantan Panglima serta ahli keluarga mereka hadir memeriahkan majlis tahun ini.

Selain disajikan pelbagai jenis juadah hari raya, para tetamu turut dihiburkan dengan persembahan daripada Badan Kesenian Tentera Darat, Band D’Amore, D’ Elektras dan Amplifire 24, Pasukan Drumline Muzik Tentera Darat serta pertunjukkan bunga api. Selain itu, pelbagai pertandingan termasuk menganyam ketupat dan putting bola golf turut diadakan.

Dalam pada itu, pada majlis sama, turut diadakan acara pemakaian pangkat kepada lima orang Pegawai yang dinaikkan pangkat dari Kol ke Brigadier Jeneral, Lt Kol ke Kol dan Mej ke Lt Kol yang mana ia telah disempurnakan sendiri oleh Panglima Tentera Darat, Jeneral Dato’ Seri Panglima Hj Ahmad Hasbullah bin Hj Mohd Nawawi.

Selain Menteri Pertahanan, turut hadir ialah Timbalan Menteri Pertahanan, YB Senator Liew Chin Tong, Panglima Angkatan Tentera, Jeneral Tan Sri Dato’ Seri Panglima Hj Zulkifli bin Hj Zainal Abidin, Panglima Tentera Laut Laksamana Datuk Mohd Reza bin Mohd Sany serta pegawai-pegawai kanan tertinggi ATM.

Cetak Emel

 
ATM
TDM
TLDM
TUDM

Kementerian Pertahanan Malaysia  

Jalan Padang Tembak
50634 Kuala Lumpur
MALAYSIA
(60)3-2059 8400
(60)3-2691 1757
portal[at]mod[dot]gov[dot]my
 
 
 

Hak Cipta @ 2018 KEMENTERIAN PERTAHANAN MALAYSIA | Paparan terbaik menggunakan pelayar Internet Explorer 11 ke atas, Mozilla Firefox dan Chrome

Kemaskini Terakhir : Jumaat, 12 Julai 2019.