Berita Terkini

Lawatan Perdana Menteri Ke Pangkalan Udara Sendayan

SENDAYAN - 13 April 2017

Perdana Menteri Malaysia, YAB Dato' Seri Mohd Najib bin Tun Abdul Razak melaksanakan lawatan kerja ke Pangkalan Udara (PU) Sendayan, Negeri Sembilan. Tujuan YAB Perdana Menteri mengadakan lawatan ini adalah untuk melihat dan memantau sendiri perkembangan terkini status pembinaan PU Sendayan yang merupakan pangkalan udara terbaru bagi Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM).

YAB Perdana Menteri turut diiringi oleh Menteri Pertahanan, YB. Dato' Seri Hishammuddin Tun Hussein, Menteri Belia dan Sukan, YB Khairy Jamaluddin dan Menteri Besar Negeri Sembilan, YAB Dato' Seri Utama Haji Mohamad bin Haji Hasan.

Cetak Emel

ATM
TDM
TLDM
TUDM

Kementerian Pertahanan Malaysia

Jalan Padang Tembak
50634 Kuala Lumpur
MALAYSIA
(60)3-2059 8400
(60)3-2691 4163
portal[at]mod[dot]gov[dot]my

Hak Cipta @ 2018 KEMENTERIAN PERTAHANAN MALAYSIA | Paparan terbaik menggunakan pelayar Internet Explorer 11 ke atas, Mozilla Firefox dan Chrome

Kemaskini Terakhir : Isnin, 14 Mei 2018.
×

Transformasi Nasional 2050 atau TN50 adalah satu usaha untuk membentuk masa depan Malaysia bagi tempoh 2020 hingga 2050. Dari sebuah negara maju, kita harus menyasar untuk menjadi antara negara teratas di tangga dunia dalam ekonomi, kesejahteraan rakyat dan inovasi.

Sasaran ini harus diisi dan diberi makna oleh warga Malaysia sendiri. Ayuh, marilah kita berkongsi pendapat dan idea serta menetapkan matlamat bersama ke arah masa hadapan Negaraku. Bersama kita satukan minda dan harapan.

Apakah aspirasi anda untuk Pertahanan Negara di tahun 2050?
Invalid Input

Jantina
Invalid Input

Umur
Invalid Input

Kaum
Invalid Input

Captcha(*)
CaptchaInvalid Input