Berita Terkini

Majlis Menandatangani Kontrak TDA armaments

LONDON, 12 September 2017

Panglima Angkatan Tentera,YM Jeneral Tan Sri Raja Mohamed Affandi Raja Mohamed Noor menyaksikan Majlis Menandatangani Kontrak TDA armaments bertempat di booth DSA di Defence and Security Equipment International (DSEI) di ExCel London.

Kontrak TDA armaments merupakan kontrak offset di antara kerajaan Malaysia, Deftech dan TDA Armaments. TDA Armaments membekalkan 120mm mortar sistem kepada Deftech dalam pembekalan AV8 kepada Kerajaan Malaysia. Pihak Kerajaan Malaysia diwakili oleh YBhg Dato Hajah Junaidah Kamarruddin, Timbalan Ketua Setiausaha (Dasar), Kementerian Pertahanan Malaysia.

Cetak Emel

ATM
TDM
TLDM
TUDM

Kementerian Pertahanan Malaysia

Jalan Padang Tembak
50634 Kuala Lumpur
MALAYSIA
(60)3-2059 8400
(60)3-2691 4163
portal[at]mod[dot]gov[dot]my

Hak Cipta @ 2018 KEMENTERIAN PERTAHANAN MALAYSIA | Paparan terbaik menggunakan pelayar Internet Explorer 11 ke atas, Mozilla Firefox dan Chrome

Kemaskini Terakhir : Khamis, 21 Jun 2018.
×

Transformasi Nasional 2050 atau TN50 adalah satu usaha untuk membentuk masa depan Malaysia bagi tempoh 2020 hingga 2050. Dari sebuah negara maju, kita harus menyasar untuk menjadi antara negara teratas di tangga dunia dalam ekonomi, kesejahteraan rakyat dan inovasi.

Sasaran ini harus diisi dan diberi makna oleh warga Malaysia sendiri. Ayuh, marilah kita berkongsi pendapat dan idea serta menetapkan matlamat bersama ke arah masa hadapan Negaraku. Bersama kita satukan minda dan harapan.

Apakah aspirasi anda untuk Pertahanan Negara di tahun 2050?
Invalid Input

Jantina
Invalid Input

Umur
Invalid Input

Kaum
Invalid Input

Captcha(*)
CaptchaInvalid Input