1 Malaysian Veteran Home Repair Programme (1 MVHRP)

 

 

 

Kementerian Pertahanan telah melancarkan sebuah Projek Strategi Lautan Biru Kebangsaan menerusi Projek 1Malaysia Veteran Home Repair Programme (1MVHRP) pada tahun 2012 dengan kerjasama Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah (KKLW) dan Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT).

Pra-syarat permohonan 1MVHRP:

  • Mestilah seorang veteran atau balu kepada veteran.
  • Keutamaan kepada veteran yang berada di bawah Paras Garis Kemiskinan (PGK) dengan mengambil kira jumlah tanggungan keluarga.
  • Keutamaan kepada veteran tidak berpencen dan tidak mempunyai pendapatan tetap.
  • Mempunyai tanah (geran) sendiri dan merupakan pembinaan rumah pertama oleh pemohon. Jika tanah milik keluarga, ia mestilah mempunyai akuan sumpah/persetujuan bertulis bagi kebenaran menggunakan kawasan tanah tersebut untuk tujuan pembinaan rumah dan rumah sendiri bagi baik pulih rumah (tertakluk kepada syarat KKLW dan KPKT).

 

Cetak Emel

 
ATM
TDM
TLDM
TUDM

Kementerian Pertahanan Malaysia  

Jalan Padang Tembak
50634 Kuala Lumpur
MALAYSIA
(60)3-2059 8400
(60)3-2691 1757
portal[at]mod[dot]gov[dot]my
 
 
 

Hak Cipta @ 2018 KEMENTERIAN PERTAHANAN MALAYSIA | Paparan terbaik menggunakan pelayar Internet Explorer 11 ke atas, Mozilla Firefox dan Chrome

Kemaskini Terakhir : Isnin, 18 Februari 2019.

Transformasi Nasional 2050 atau TN50 adalah satu usaha untuk membentuk masa depan Malaysia bagi tempoh 2020 hingga 2050. Dari sebuah negara maju, kita harus menyasar untuk menjadi antara negara teratas di tangga dunia dalam ekonomi, kesejahteraan rakyat dan inovasi.

Sasaran ini harus diisi dan diberi makna oleh warga Malaysia sendiri. Ayuh, marilah kita berkongsi pendapat dan idea serta menetapkan matlamat bersama ke arah masa hadapan Negaraku. Bersama kita satukan minda dan harapan.

Apakah aspirasi anda untuk Pertahanan Negara di tahun 2050?
Invalid Input

Jantina
Invalid Input

Umur
Invalid Input

Kaum
Invalid Input

Captcha(*)
CaptchaInvalid Input