Satu Anggota Satu Rumah (SASAR)

 

Kementerian Pertahanan ingin memastikan setiap anggota dan veteran memiliki rumah sendiri, bertepatan dengan tema “Mengiktiraf Tentera Mensejahtera Rakyat”. Selaras dengan itu, SASaR telah diperkenalkan bagi membantu anggota untuk memiliki rumah sendiri di lokasi pilihan, melalui kerjasama dengan Kerajaan Negeri dan pihak swasta.

Program ini akan meningkatkan kelangsungan kebajikan para anggota dan keluarga mereka selepas menamatkan perkhidmatan. Kementerian Pertahanan juga mensasarkan sehingga tahun 2030 untuk membina 25,000 buah rumah.

Pra-syarat permohonan SASaR:

  • Rumah pertama
  • Baki gaji selepas ditolak pinjaman perumahan melebihi 20%
  • Bebas dari sekatan bank atau senarai hitam

 

Cetak Emel

 
ATM
TDM
TLDM
TUDM

Kementerian Pertahanan Malaysia  

Jalan Padang Tembak
50634 Kuala Lumpur
MALAYSIA
(60)3-2059 8400
(60)3-2691 1757
portal[at]mod[dot]gov[dot]my
 
 
 

Hak Cipta @ 2018 KEMENTERIAN PERTAHANAN MALAYSIA | Paparan terbaik menggunakan pelayar Internet Explorer 11 ke atas, Mozilla Firefox dan Chrome

Kemaskini Terakhir : Isnin, 18 Februari 2019.

Transformasi Nasional 2050 atau TN50 adalah satu usaha untuk membentuk masa depan Malaysia bagi tempoh 2020 hingga 2050. Dari sebuah negara maju, kita harus menyasar untuk menjadi antara negara teratas di tangga dunia dalam ekonomi, kesejahteraan rakyat dan inovasi.

Sasaran ini harus diisi dan diberi makna oleh warga Malaysia sendiri. Ayuh, marilah kita berkongsi pendapat dan idea serta menetapkan matlamat bersama ke arah masa hadapan Negaraku. Bersama kita satukan minda dan harapan.

Apakah aspirasi anda untuk Pertahanan Negara di tahun 2050?
Invalid Input

Jantina
Invalid Input

Umur
Invalid Input

Kaum
Invalid Input

Captcha(*)
CaptchaInvalid Input